Skip to main content
Public Health

Trinvis vejledning

Ifølge tobaksvaredirektivet (2014/40/EU) skal producenter og importører af tobaksvarer, e-cigaretter og genopfyldningsbeholdere indberette centrale oplysninger til myndighederne i de medlemslande, hvor de planlægger at markedsføre deres produkter. IT-værktøjet til at indberette disse oplysninger er EU's fælles indberetningsportal (EU-CEG).

Sådan bruger du EU's fælles indberetningsportal (EU-CEG) til at indberette oplysninger til medlemslandene om tobaksvarer, e-cigaretter og genopfyldningsbeholdere for at overholde tobaksvaredirektivet 2014/40/EU.

Læs disse informationer grundigt, inden du begynder.

1) Skal jeg registrere mig for at få et "indberetter-ID"?

Du skal registrere dig for at få et indberetter-ID, hvis:

 • du er producent eller importør af tobaksvarer, e-cigaretter eller genopfyldningsbeholdere.
  Du skal bruge dit indberetter-ID, hver gang du indberetter produktoplysninger via EU-CEG. Du skal også angive det i al korrespondance vedrørende de produktoplysninger, du indberetter.

Du skal IKKE bruge et indberetter-ID, hvis:

 • du er tredjemand (f.eks. en virksomhed eller rådgiver, som er hyret af en producent/importør), som indberetter oplysninger på vegne af en producent/importør.

Hvis du bliver bedt om at registrere dig for at få et indberetter-ID på vegne af en producent eller importør, skal du udfylde registreringsformularen med producentens eller importørens virksomhedsoplysninger.

BEMÆRK: Et indberetter-ID giver ikke adgang til yderligere oplysninger eller funktioner i EU-CEG-systemet.

2) Sådan registrerer du dig for at få et indberetter-ID

Følg disse trin for at anmode om et indberetter-ID:

 1. Hvis du ikke allerede har en EU Login-konto,skal du oprette en.
 2. Download registreringsformularen – du downloader den ved at højreklikke og vælge "Gem linket som".
 3. Udfyld formularen.
 4. Indsend formularen (følg instrukserne i formularen).
BEMÆRK: Udfyld formularen så detaljeret som muligt (også de valgfrie felter), og vedhæft eventuelle officielle dokumenter (f.eks. selskabsregistrerings-/stiftelsesdokument, forsyningsregning eller selvangivelse).

Når vi har modtaget den udfyldte formular, starter vi processen med at tildele dig et indberetter-ID.

Det kan tage flere dage, især i travle perioder, så vær tålmodig. Derudover er tildelingen af et indberetter-ID kun et skridt på vejen for at give din enhed adgang til EU-CEG.

Du kan først indberette via EU-CEG, når du har modtaget din PARTS-identifikator, hvilket kræver yderligere sagsbehandlingstid – op til flere dage. Men når du har fået tildelt dit indberetter-ID, kan du downloade værktøjet XML Creator og begynde at arbejde på dine XML-filer – du kan downloade det fra CIRACBC's interessegruppe.

Inden vi udsteder et indberetter-ID, vil vi muligvis bede dig om yderligere oplysninger. Vi forbeholder os også ret til at tilbagekalde et indberetter-ID, hvis det bliver nødvendigt.

3) Indberetning af oplysninger om tobaksvarer

De oplysninger, du skal indberette via EU-CEG, er angivet i:

Artikel 5 i direktiv 2014/40/EU og gennemførelsesafgørelsen om indberetning af oplysninger om tobaksvarer.

Du skal indberette disse oplysninger til myndighederne i medlemslandene, inden du markedsfører et nyt eller ændret produkt.

Find yderligere information om de krævede oplysninger i dataordbogen for tobaksvarer. Visse dele af denne ordbog kan også være relevant for urtebaserede rygeprodukter.

4) Indberetning af oplysninger om e-cigaretter og genopfyldningsbeholdere

De oplysninger, du skal indberette via EU-CEG, er angivet i:

Artikel 20 i direktiv 2014/40/EU og gennemførelsesafgørelsen om indberetning af oplysninger om e-cigaretter og genopfyldningsbeholdere.

Du skal indberette disse oplysninger til myndighederne i medlemslandene 6 måneder, inden den dato, hvor du planlægger at markedsføre et nyt eller væsentligt ændret produkt.

Find yderligere information om de krævede oplysninger i dataordbogen for e-cigaretter og genopfyldningsbeholdere. Visse dele af denne ordbog kan også være relevant for nikotinfrie produkter.

5) Tekniske muligheder for indberetning af data

Når du har fået dit indberetter-ID, har du to muligheder for indberetning af produktoplysninger til medlemslandene via EU-CEG:

 1. En selvstændig løsning (for virksomheder med en lille IT-infrastruktur):
  Virksomhederne bruger en XML-generator til at oprette indberetninger, der kan uploades i EU-CEG senere.
  De forskellige XML-filer skal uploades via eTrustEx-platformen for GD SANTE. Hvis du har spørgsmål, beder vi dig kontakte den tekniske support (se fanebladet Kontakter)
 2. En "system til system"-løsning (for virksomheder med en stor IT-infrastruktur eller mange produkter):
  For at foretage system til system-indberetninger skal du have adgang til netværket for e-levering. Det er et netværk, der drives af Kommissionen, og som giver mulighed for at overføre oplysninger sikkert og pålideligt. Når du har modtaget dit indberetter-ID, vil Kommissionens IT-afdeling kontakte dig med yderligere instrukser om, hvordan du installerer denne tekniske løsning.

Du kan læse mere om de to muligheder i vores tekniske retningslinjer og/eller ved at besøge Kommissionens onlinebibliotek, CIRCABC (se afsnittet "Download").

Erklæring om databeskyttelse

Du kan se, hvordan vi bruger og beskytter dine personoplysninger i vores erklæring om databeskyttelse.