Skip to main content
Public Health

A szakértői testület tagjai rendszeresen tanácskoznak a plenáris üléseken, valamint a vélemények kidolgozása céljából létrehozott szerkesztői csoportok ülésein. Az egyes vélemények véglegesítése előtt nyilvános meghallgatásra kerül sor, hogy az érdekelt felek megoszthassák a véleménytervezetről kialakított álláspontjukat. Konferenciákra és műhelytalálkozókra is sor kerülhet a testület munkájának előmozdítása érdekében, illetve az országspecifikus vagy több tagállamra vonatkozó ismeretekre épülő, tudományosan megalapozott egészségpolitikai döntéshozatal szélesebb körben történő megismertetése céljából.

Plenáris ülések

A szakértői testület tagjai rendszeresen értekeznek egymással az évente 4–5 alkalommal megrendezett plenáris üléseken.

Szerkesztői csoportok, munkacsoportok

Miután a Bizottság megbízza a szakértői testületet, hogy dolgozzon ki szakvéleményt, a testület a releváns szaktudással rendelkező tagjaiból szerkesztői csoportot, illetve munkacsoportot hoz létre. Amennyiben további speciális szakértelemre/támogatásra van szükség, a csoport külső szakértőket is bevonhat a munkájába.

Nyilvános meghallgatás

Az átláthatóság és nyitottság elvével összhangban a Bizottság nyilvános meghallgatásokat szervez, hogy az érdekelt felek a véleménytervezet véglegesítése előtt véleményt mondhassanak és konkrét észrevételeket tehessenek a szöveggel kapcsolatban annak érdekében, hogy a testület által elfogadott szakvélemények a lehető legmagasabb színvonalúak legyenek.

Konferenciák/workshopok

Konferenciákra és műhelytalálkozókra is sor kerülhet a testület munkájának előmozdítása érdekében, illetve az országspecifikus vagy több tagállamra vonatkozó ismeretekre épülő, tudományosan megalapozott egészségpolitikai döntéshozatal szélesebb körben történő megismertetése céljából.