Skip to main content
Logotip Europske komisije
Public Health

Prilagođena pomoć zemljama

Stručna skupina podržava prilagođene aktivnosti u zemljama koje žele provesti procjenu uspješnosti na nacionalnoj razini. Aktivnosti uključuju seminare i radionice kako bi se uključili tvorci politika, a održavaju se na zahtjev nacionalnih vlasti.

Dvodnevna radionica u Budimpešti u travnju 2017. služila je za procjenu prvog mađarskog nacionalnog HSPA izvješća i dijeljenje najboljih operativnih praksi sa sličnim zemljama. Izvješće je predstavljeno javnosti te je prvi put izloženo za otvorenu raspravu.

Tijekom dvodnevne radionice u Ljubljani u rujnu 2016. sagledani su indikatori kvalitete za procjenu kvalitete skrbi, čime se otvorio put ka učinkovitijem nacionalnom sustavu. Radionica je rezultirala konkretnim akcijskim planom, koji je prihvatila Slovenska vlada uz tehničku pomoć Europske komisije.

U travnju 2016. skupina je organizirala seminar u Rimu kako bi s talijanskim državnim službenicima i zdravstvenim djelatnicima koji se bave uspostavljanjem i upravljanjem modelima integrirane skrbi raspravljala o najboljim načinima procjene integrirane skrbi. Ta je rasprava uzeta u obzir tijekom nacionalne rasprave o procjeni integrirane skrbi te je potaknula inovativne pristupe.