Skip to main content
Public Health

Asistență personalizată pentru autoritățile naționale

Grupul de experți sprijină desfășurarea de activități adaptate în țările interesate în evaluarea rezultatelor la nivel național. Este vorba despre seminarii și ateliere organizate la cererea autorităților naționale și destinate implicării factorilor de decizie.

În aprilie 2017, un atelier de două zile organizat la Budapesta a permis evaluarea primului raport național referitor la evaluarea eficacității propriului sistem de sănătate și schimbul de bune practici operaționale cu țările similare. Raportul a fost prezentat și publicului și supus, pentru prima dată, unei dezbateri deschise.

În septembrie 2016, un atelier de două zile organizat la Ljubljana a permis examinarea indicatorilor de calitate pentru evaluarea calității îngrijirilor, deschizând calea pentru un sistem național mai eficient. Atelierul a condus la elaborarea unui plan de acțiune concret, care este monitorizat de autoritățile slovene, cu asistența tehnică a Comisiei Europene.

În aprile 2016, Grupul a organizat un seminar la Roma pentru a determina cele mai bune metode de evaluare a îngrijirilor integrate, împreună cu funcționarii publici și cadrele sanitare din Italia care s-au implicat în implementarea și gestionarea modelelor de îngrijiri integrate. Discuțiile au alimentat dezbaterea națională pe tema evaluării îngrijirilor integrate și a generat abordări inovatoare.