Skip to main content
Logotip Europske komisije
Public Health

Stručna skupina za javno zdravlje

Stručna skupina za javno zdravlje savjetuje Komisiju u području javnog zdravlja i zdravstvenih sustava kad je riječ o nezaraznim i zaraznim bolestima, kao što su HIV/AIDS, tuberkuloza i hepatitis, te pruža savjete o načinima svladavanja izazova povezanih s cijepljenjem i antimikrobnom otpornošću.

Stručnom skupinom za javno zdravlje predsjeda Komisija, a članovi su predstavnici ministarstava zdravstva država članica. Dodatne informacije o zadaćama i načinu rada te stručne skupine dostupne su u Odluci Komisije o njezinu osnivanju.

Za rad na posebnim pitanjima Komisija može osnovati i podskupine, koje su privremene i djeluju u okviru Stručne skupine za javno zdravlje.

Podskupina za rak i podskupina za nezarazne bolesti, koje su osnovane u okviru Upravljačke skupine za promicanje zdravlja, sprečavanje bolesti i upravljanje nezaraznim bolestima, nastavit će djelovati kao podskupine u okviru Stručne skupine za javno zdravlje:

Provedba politika

Stručna skupina za javno zdravlje nastavit će s radom koji je Upravljačka skupina za promicanje zdravlja, sprečavanje bolesti i upravljanje nezaraznim bolestima započela u nizu područja, posebno u sljedećima:

Resursi

Rad Stručne skupine za javno zdravlje oslanjat će se na resurse namijenjene javnom zdravlju, kao što su: