Skip to main content
Public Health

Népegészségügyi szakértői csoport

A népegészségügyi szakértői csoport tanácsadást nyújt a Bizottságnak népegészségügyi kérdésekben és az egészségügyi rendszerekkel kapcsolatban – nem fertőző és fertőző betegségek (pl. HIV/AIDS, tuberkulózis, hepatitisz) vonatkozásában egyaránt. A szakértői csoport emellett a védőoltások és az antimikrobiális rezisztencia terén jelentkező kihívások kezeléséhez is tanácsot ad majd a Bizottságnak.

A népegészségügyi szakértői csoportot a Bizottság vezeti, tagjai pedig az uniós országok egészségügyi minisztériumainak munkatársai. Ha Ön szeretne részletesen tájékozódni a szakértői csoport feladatairól és tevékenységéről, ajánljuk figyelmébe a csoportot létrehozó bizottsági határozatot.

A Bizottság egyes kérdések vizsgálata céljából alcsoportokat is létrehozhat. Ezek a korlátozott ideig működő alcsoportok a népegészségügyi szakértői csoportnak számolnak be munkájukról.

Az egészségfejlesztéssel, a betegségmegelőzéssel és a nem fertőző betegségek kezelésével foglalkozó irányítócsoport keretében létrehozott, rákkal és nem fertőző betegségekkel foglalkozó alcsoportok a továbbiakban a népegészségügyi szakértői csoport alcsoportjaiként fognak működni:

A szakpolitika végrehajtása

A népegészségügyi szakértői csoport az egészségfejlesztéssel, a betegségmegelőzéssel és a nem fertőző betegségek kezelésével foglalkozó irányítócsoport által megkezdett munkát fogja folytatni, kiváltképp az alábbi területeken:

Erőforrások

Munkája során a népegészségügyi szakértői csoport többek között a következő népegészségügyi erőforrásokra támaszkodhat: