Direct la conținutul principal
Public Health

Prezentare generală

Ciclul „Starea sănătății în UE” urmărește să ofere informații, expertiză și bune practici din domeniul sistemelor de sănătate factorilor de decizie și tuturor celor care contribuie la elaborarea politicilor în domeniul sănătății.

Este gestionat de Comisia Europeană și beneficiază de eforturile Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și ale Observatorului european pentru sisteme și politici de sănătate (Observatorul). Împreună, aceste instituții caută să sprijine schimbul de cunoștințe în întreaga UE.

„Starea sănătății în UE” analizează cele mai recente date privind sănătatea și le sintetizează într-o serie de rapoarte concise și clare.

Ciclul intitulat „Starea sănătății în UE” cuprinde patru etape principale:

  • Raportul comun al OCDE și al Comisiei Sănătatea pe scurt: Europa oferă o evaluare orizontală și transnațională a performanțelor sistemelor naționale de sănătate din UE. El include și 2 capitole tematice privind subiecte importante.
  • Urmează Profilurile de țară în domeniul sănătății, adaptate contextului și specificității fiecărui stat membru, care analizează punctele forte și provocările din cadrul sistemelor respective de sănătate.
  • Raportul însoțitor este publicat împreună cu profilurile de țară în domeniul sănătății și prezintă unele dintre cele mai semnificative tendințe constatate în procesul de transformare a sistemelor de sănătate din UE.
  • Autoritățile sanitare din țările UE pot solicita schimburi voluntare cu experții implicați în elaborarea raportului „Starea sănătății în UE”, pentru a discuta despre concluzii și despre eventualele răspunsuri la nivel de politici.

Ciclul „Starea sănătății în UE” sprijină statele membre prin consolidarea bazei de date cu privire la sănătate. El îi oferă Comisiei date și analize ale politicilor care îi permit să susțină mai bine elaborarea de politici și cooperarea la nivelul UE.

Material video


2018_state_video.jpg