Gå til hovedindholdet
Public Health

For at føle sig sunde og raske skal alle have:

  • sund kost
  • regelmæssig fysisk aktivitet
  • sund vægt

Usund kost og fysisk inaktivitet kan føre til alvorlige sundheds- og budgetmæssige problemer.

Små ændringer af spisevaner og regelmæssig fysisk aktivitet kan gøre en stor forskel for dit helbred ved at nedsætte risikoen af for at udvikle kroniske sygdomme. En bedre livsstil kan også gøre en forskel for børns resultater i skolen og arbejdstageres produktivitet.

Hvad gør EU?

Tiltag i forbindelse med ernæring og fysisk aktivitet er nødvendige for at styrke folks sundhed og forebygge sygdomme, og på visse områder er det kun EU-koordinering, der kan garantere resultater.

Strategien fra 2007 om sundhedsproblemer i relation til ernæring, overvægt og fedme

  • opmuntrer til partnerskaber, der inddrager grupper inden for ernæring og fysisk aktivitet, den private sektor, regeringer, EU-Kommissionen og Verdenssundhedsorganisationen (WHO)
  • fastlægger en række udfordringer for fødevareindustrien, civilsamfundet og medierne ved at opfordre til en omfattende indsats for at forbedre madopskrifter, ansvarlig markedsføring og mærkning samt fremme af fysisk aktivitet osv.
  • fastlægger Kommissionens planer for at styrke overvågning og rapportering i samarbejde med WHO gennem initiativer som databasen over ernæring eller det internationale katalog over dokumenter om fremme af fysisk aktivitet

Lignende EU-initiativer

Finansiering og støtte

Kommissionen støtter adskillige initiativer vedrørende ernæring og fysisk aktivitet gennem sundhedsprogrammet under EU4Health 2021-2027. Den administrerer også pilotprojekter, der finansieres af EU-Parlamentet, for at afprøve ny praksis.

 

vid_nutrition_physical_activity_eu_action1.jpg

 


Højreklik/Gem som i AVI-format (.avi) eller i Quicktime-format (.mov) for at downloade videoen.

 

Bedste praksis