Direct la conținutul principal
Public Health

Grupuri de interese

Publicul larg, grupurile de interese și organizațiile pot contribui la activitățile UE legate de sănătate în cadrul structurilor înființate de Comisia Europeană. Aceste structuri încurajează participarea publicului și a profesioniștilor, facilitează schimburile utile și contribuie la elaborarea de politici bazate pe elemente concrete.

Platforma UE privind politica în domeniul sănătății

Platforma UE privind politica în domeniul sănătății reprezintă principalul mijloc de comunicare și cooperare între Comisia Europeană și grupurile de interese din acest sector. În același timp, ea facilitează comunicarea între organizații.

Obiectivele platformei sunt:

 • să ofere un cadru de dialog între Comisia Europeană și organizațiile/grupurile de interese din domeniul sănătății
 • faciliteze discuțiile între serviciile Comisiei și aceste grupuri
 • să contribuie la transparența dialogului privind politica în domeniul sănătății
 • consolideze cunoștințele legate de sănătatea publică și expertiza aferentă
 • confere vizibilitate proiectelor DG Sănătate și Siguranță Alimentară (de exemplu, proiectele cofinanțate prin programul în domeniul sănătății)
 • să identifice, să difuzeze și să încurajeze bunele practici în materie de politică de sănătate
 • să colecteze și să disemineze rezultatele activităților de cercetare
 • furnizeze informații despre alte domenii de acțiune legate de sănătate.

Platforma se adresează tuturor organizațiilor și grupurilor de interes cu sediul în UE care sunt înscrise în Registrul de transparență.

 • Regulament de procedură
 • Reuniuni
 • Seminare on-line
  Aceste seminare online pe teme importante și de actualitate din domeniul sănătății publice au fost organizate de Platforma UE privind politica în domeniul sănătății în colaborare cu organizații de sănătate publică.
  Pentru a avea acces la toate prezentările de la seminar și la alte informații pe această temă și pe alte teme, înregistrați-vă ca utilizator al Platforma UE privind politica în domeniul sănătății.
  Utilizatorii înregistrați își pot promova activitatea pe platformă, informațiile ajungând astfel la un public-țintă mare care este interesat în mod special de domeniul sănătății publice.

Premiul UE în domeniul sănătății

Prin Premiul UE în domeniul sănătății, Comisia Europeană aduce în prim-plan contribuții remarcabile în domeniul asistenței medicale sau al politicii de sănătate la nivel local.

În fiecare an, Premiul UE în domeniul sănătății se axează pe o temă diferită. Cele mai bune practici sunt publicate pe platforma UE privind politica în domeniul sănătății, pentru a constitui o sursă de inspirație pentru alți actori care ar putea adopta abordări similare.