Gå til hovedindholdet
Public Health

Frivillige udvekslinger

Sundhedsministerierne i EU opfordres til at bruge de analyser og oplysninger, som findes i rapporten Health at a Glance:Europe, de landespecifikke sundhedsprofiler og den ledsagende rapport i deres beslutningstagning. I den forbindelse kan de anmode om frivillige udvekslinger med de eksperter, der står bag analyserne, for at udnytte deres ekspertise til bedre at forstå problemerne og finde mulige politiske løsninger.

Det frivillige udvekslinger foregår efter anmodning og organiseres primært af eksperter fra Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) og European Observatory on Health Systems and Policies (Observatory) i tæt samarbejde med de anmodende nationale sundhedsmyndigheder. Udvekslingerne giver et enkelt EU-land eller en lille gruppe EU-lande mulighed for undersøge forhold, som fremhæves i den eller de respektive landespecifikke sundhedsprofil(er), den ledsagende rapport og Health at a Glance: Europe-rapporten.

De frivillige udvekslinger har til formål at

  • lette dialog og udveksling af synspunkter
  • give en bedre forståelse af de underliggende problemer
  • give mulighed for at udveksle bedste praksis
  • understøtte de nationale politiske initiativer efter behov.

Den enkelte frivillige udvekslings omfang, indhold og format er tilpasset til landets særlige behov og præferencer og kan have form af et seminar, en workshop, et symposium eller en politisk dialog.