Skip to main content
Public Health

Health at a Glance: Europe

A Health at a Glance: Europe (Egészségügyi pillanatkép: Európa) című jelentéssorozat azt hivatott felmérni, hogy EU-szerte milyen előrehaladást sikerült elérni a hatékony, hozzáférhető és alkalmazkodóképes egészségügyi rendszerek kialakításában. A kétévente közzétett jelentések átlátható mutatókon alapuló objektív, leíró jellegű összehasonlítást adnak közre az EU országairól.

A legutóbbi Health at a Glance:Europe (Egészségügyi pillanatkép: Európa) jelentés 2020 novemberében jelent meg. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet által, a Bizottság együttműködésével kidolgozott kiadvány az uniós polgárok egészségi állapotáról és az uniós egészségügyi rendszerek teljesítőképességéről ad helyzetképet.

A jelentés egy-egy fejezetben vizsgálja az egészségügyi állapotot és az azt befolyásoló kockázati tényezőket, az egészségügyi kiadásokat, valamint az egészségügyi ellátás minőségét és igénybevételének lehetőségét, mindezt 36 európai ország adatainak figyelembevételével. A 2020. évi jelentés emellett két tematikus fejezetet is szentel az EU napirendjén szereplő fontos témáknak: mélyrehatóan elemzi és értékeli az európai egészségügyi rendszerek rezilienciáját a Covid19-válsággal szemben, valamint felméri a légszennyezettség egészségügyi hatásait Európában.

Egészségügyi pillanatkép: Európa, 2020

Az Egészségügyi pillanatkép: Európa korábbi kiadásai