Skip to main content
Public Health

Kansanterveyttä käsittelevä asiantuntijaryhmä

Kansanterveyttä käsittelevä asiantuntijaryhmä toimii komission neuvonantajana. Se antaa kansanterveyteen ja terveydenhuoltojärjestelmiin liittyviä suosituksia, jotka koskevat ei-tarttuvia ja tarttuvia tauteja, kuten HI-virusta ja aidsia, tuberkuloosia ja hepatiittia. Sen asiantuntemusta hyödynnetään myös rokotteisiin ja mikrobilääkeresistenssiin liittyvissä haasteissa.

Euroopan komissio toimii kansanterveyttä käsittelevän asiantuntijaryhmän puheenjohtajana, ja ryhmä koostuu EU-maiden terveysministeriöiden edustajista. Lisätietoa asiantuntijaryhmän tehtävistä ja toiminnasta on komission päätöksessä, jolla se on perustettu.

Komissio voi perustaa myös alaryhmiä, jotka perehtyvät johonkin tiettyyn aiheeseen. Määräajaksi perustetut alaryhmät toimivat kansanterveyttä käsittelevän asiantuntijaryhmän alaisuudessa.

Terveyden edistämisen, sairauksien ehkäisyn ja ei-tarttuvien tautien hallinnan ohjausryhmän alaisuuteen perustetut syöpää ja ei-tarttuvia tauteja käsittelevät alaryhmät jatkavat kansanterveyttä käsittelevän asiantuntijaryhmän alaryhminä.

Toimintapolitiikan toteuttaminen

Kansanterveyttä käsittelevä asiantuntijaryhmä jatkaa terveyden edistämisen, sairauksien ehkäisyn ja ei-tarttuvien tautien hallinnan ohjausryhmän työtä monilla osa-alueilla. Keskeisimmät alat ovat

Aineistoa ja lähteitä verkossa

Kansanterveyttä käsittelevän asiantuntijaryhmän tukena on monia resursseja, kuten esimerkiksi: